Ce cuvânt este INTERZIS în România. AMENDĂ de 7.000 de euro dacă ÎL FOLOSEŞTI

Cuvântul "ţigan" este considerat discriminator
Cuvântul "ţigan" este considerat discriminator

Cuvântul "ţigan" este interzis în România. Cei care-l folosesc ar putea fi amendaţi chiar şi cu 7.000 de euro!

Amenda maximă s-a mărit de 12 ori săptămâna trecută, la presiunea Uniunii Europene, care consideră că, în ţara noastră, drepturile romilor sunt grav încălcate.

La propunerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, amenzile pentru discriminarea unei persoane variază acum între 1.000 şi 30.000 de lei, iar cele pentru discriminarea unui grup între 2.000 şi 100.000 lei.

CNCD a dat până acum sute de sancţiuni. Cele mai multe au fost de 1.000 de lei.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Selenus
02 oct 10:45
Daca zici la rata paun asta nu inseamna ca ai pauni in curte.
Cuvantul tigani desemneaza la noi in primul rand o etnie, iar cuvantul a dobandit caracter peiorativ prin numeroasele actiuni negative ale membrilor etniei respective, nu din alte motive, orice ar zice oricine. Si la fel deja se intampla si cu cuvantul rrom. UE trateaza efectele si nu cauza. Daca tiganii vor sa-si zica rromi, dreptul lor, dar sa nu mi se impuna si mie asta.
Trist este ca nici unul din onorabilii politicieni nu a luat pozitie la UE sa le explice aceste lucruri.
Răspunde
0 0
dan
23 sep 12:21
Cum ? Ttigggan ? Nu e, uite, -- ttiggan ! Ai vazut ? N-a durut ! Ttiggan !!! Spurcat !
Răspunde
2 -1
justice
28 iun 11:29
interzicem tot in tara asta de politicieni corupti.
Propun sa interzica si cuvinte precum hot (discriminare la etnia micilor si marilor smanglitori), cuvantul curva, cuvantul coruptie (asta deranjeaza rau o clasa politruca de mancai), sa le scoata pe toate ai draq. sa faca din tara asta o tara plina de gunoi dar curata in dictionar si in care nu mai exista impozite intrucat taxele au fost inlocuite cu amenzi numai de 10000 de euro. O tara prospera !
Poate imi ajuta Dumnezeu sa emigrez sa ii pot oferi copilului meu o tara mai buna unde sa creasca.
Poate americanii au interzis deja cuvantul gipsy (no shit)
acesta este un pamflet scris pe o tableta si orice asemanare cu persoane reale este intamplatoare.
happy nation :)))))))))))))
Răspunde
2 0
PEPU
25 iun 08:22
STATI,MA LINISTITI POVESTEA CU U.E. ESTE GARGARA. E DIVERSIUNE100%.TIGANU-I TIGAN CA DE-AIA PUTE. ARE MIROS DE TIGAN.
Răspunde
5 0
Irina
23 iun 18:25
Aceasta tiganie este o actiune antiromaneasca a UE care doreste sa transforme Romania in tara tiganilor. Inainte ca tiganii sa sa numeasca rromi prostiile tiganilor se numeau tiganii. Acum prostiile romilor se numesc romanii. Romania = tara tiganilor
Răspunde
7 0
geo
23 iun 15:21
Asta ne mai trebuia, sa-i numim pe colorati obligatoriu "romi". De ce nu sunt numiti in alt fel ? gitani sau tzi-romi...
Răspunde
5 0
Godfather
23 iun 12:48
Muream si pe-asta n-o mai auzeam.In toate tarile UE,auzi denumirea de tigan(gypsy,gitano,cigan,čigonų,cigány,zigeuner,cygan,etc) in limba lor,numai in Rrromanik,b@g@me-as pwwlaaa in ea sa-mi ba@@@g iti iei amenda de 7000 de euro....fwwttw-ti mortziii matiii cu conducatorii matii,sclavilor,sclavi ai UE.Da va convine sa fiti sclavi ai UE si sa pwp@ti in cWR atat timp cat UE nu se baga peste voi si peste ce furati aici in tzara asta prapadita,rasul Europei.Sincer tara asta e blestemata!
Răspunde
4 0
roman
23 iun 09:45
Asta lntrece orice limita!! Eu as propune sa zicem Indiarom k doar de acolo se trag nici decum din romania.... Eu ma simt discriminat si obligat.auzi mai vor si 7000€ ??? Maine vor sa fie si conducatori tari romanesti doar asta li caracterizeaza cel mai mult adika TUPEUL.
Răspunde
5 0
Andrei Ungureanu
22 iun 19:28
Lege mai tampita nu faceau si ei...
Răspunde
9 0
Andrei
22 iun 18:14
Ce țigani...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print