Ce cuvânt este INTERZIS în România. AMENDĂ de 7.000 de euro dacă ÎL FOLOSEŞTI

Cuvântul "ţigan" este considerat discriminator
Cuvântul "ţigan" este considerat discriminator

Cuvântul "ţigan" este interzis în România. Cei care-l folosesc ar putea fi amendaţi chiar şi cu 7.000 de euro!

Amenda maximă s-a mărit de 12 ori săptămâna trecută, la presiunea Uniunii Europene, care consideră că, în ţara noastră, drepturile romilor sunt grav încălcate.

La propunerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, amenzile pentru discriminarea unei persoane variază acum între 1.000 şi 30.000 de lei, iar cele pentru discriminarea unui grup între 2.000 şi 100.000 lei.

CNCD a dat până acum sute de sancţiuni. Cele mai multe au fost de 1.000 de lei.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
PANTERA
23 Feb 13:31
Eu tot nu inteleg! Daca termenul a fost interzis atunci chiar si pe voi ar trebui sa va amendeze pentru ca ati scris aici "ţigan". Iar Uniunea Europeana, daca este asa tare in vana, ar trebui sa se lege si de restul tarilor din UE, care folosesc fara opreliste cuvantul "ţigan", bineinteles in limba lor, cum ar fi Ungaria. Mai mult decat atat, majoritatea romilor din romania folosesc pentru a se denumi pe ei insisi "ţigani" - o sa primeasca si ei amenda?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print