Ce culori să porţi la interviul de angajare şi ce transmite fiecare

Culoarea roz exprimă dezinvoltură, energie, tinereţe
Culoarea roz exprimă dezinvoltură, energie, tinereţe

Sfatul clasic legat de culoarea hainelor pe care trebuie să le porţi la interviul de angajare se referă la alegerea unor culori cât mai puţin expresive - gri, negru, maro - care să transmită profesionalism şi seriozitate.

Dacă vrei însă să ieşi în evidenţă şi prin prezenţa ta fizică, este recomandat să încerci şi o pată de culoare în vestimentaţie.

Oamenii au anumite reacţii subconştiente la culorile pe care le porţi, astfel încât poţi să captezi mai uşor simpatia celor care fac interviurile de angajare dacă alegi combinaţia potrivită, spun specialişii în resurse umane de la glassdoor.com.

Decizia legată de elementele de culoare din vestimentaţia pentru interviu trebuie să ţină cont atât de tipul jobului pe care îl vizezi, cât şi de profilul angajatorului (domeniu de activitate, cultură organizaţională, dimensiuni).

Una este să candidezi pe un post de director, caz în care poţi să porţi o combinaţie de culori puternice, cum ar fi negru şi roşu, şi alta e să vrei să te angajezi ca asistent administrativ, când e mai indicat să alegi culori mai neutre, maro sau albastru închis.

În funcţie de ceea ce vrei să transmiţi angajatorului, poţi alege un singur element de vestimentaţie mai colorat, pe care să-l asortezi cu o costum în culori clasice - poate fi vorba de cămaşă, o cravată, o jachetă sau o bluză.

Dacă vrei să transmiţi încredere, optimism şi prospeţime, poţi alege culoarea verde. Dacă alegi culoarea roşie, vei sugera putere, acţiune, curaj. Printr-un element vestimentar albastru, vei transmite determinare, tinereţe, loialitate, calm.

Albul sugerează simplitate, onestitate, noutate, în timp ce violetul trasmite energie, putere, nobleţe şi mister.

Ce transmiţi prin fiecare culoare

alb - simplitate, onestitate, noutate, linişte, pace

roşu - putere, acţiune, curaj, căldură, determinare

verde - încredere, optimism, prospeţime, stare de bine, relaxare

violet - energie, putere, nobleţe, eleganţă, subtilitate, mister

albastru - tinereţe, loialitate, calm, onoare, profunzime, determinare

galben - îndrăzneală, confort, energie, dinamism

portocaliu - socializare, creativitate, entuziasm

roz - dezinvoltură, energie, speranţă, tinereţe

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print