Câţi maidanezi sunt în Bucureşti

Bucureştiul e plin de maidanezi
Bucureştiul e plin de maidanezi

Este oficial. În Bucureşti sunt peste 65.000 de câini comunitari. Primăria Capitalei a făcut primul recensământ al maidanezilor.

A fost destul de greu pentru hingheri să numere maidanezii care au făcut România renumită în toată Europa. Angajaţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor din cadrul Primăriei Capitalei au luat la pas Bucureştiul în 2012. Au numărat tot ce le-a ieşit în cale şi, au calculat: 64.707 câini.

Autorităţile spun însă că nu este o cifră finală deoarece recensământul are o marjă de eroare de plus minus 10%.

Hingherii sunt siguri însă doar de câţi maidanezi au sterilizat şi cât a costat toată această operaţiune. Anul trecut, unul din zece câini a fost sterilizat şi crotaliat. Primăria a plătit aproape 100.000 de euro pentru ca aceste animale să nu se mai înmulţească, adică 15 euro pe cap de maidanez.

Cu sau fără acest recensământ şi cheltuieli, autorităţile tot nu au prea multe soluţii pentru animalele de pe străzi. În Bucureşti sunt doar două adăposturi în care sunt cazaţi în regim temporar 350 de câini, adică 4% din numărul total. Şi pentru aceste adăposturi se cheltuieşte anual aproape jumătate de milion de euro. Aşa că, va mai trebui să aşteptăm până când nu vom mai vedea urmă de maidanez pe străzile micului Paris.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

www.maidanezii.blogspot.ro
0 0
www.maidanezii.blogspot.ro
17 Sep 22:27
De 5-6 ani tot 65000 de caini maidanezi sun! Astia nu se inmultesc deloc !! Eutanasiati toti ce prindeti sa nu scape nici unu ca maninc carne cu dintii din ei .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?