Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Câţi maidanezi sunt în Bucureşti

Este oficial. În Bucureşti sunt peste 65.000 de câini comunitari. Primăria Capitalei a făcut primul recensământ al maidanezilor.

Bucureştiul e plin de maidanezi
Bucureştiul e plin de maidanezi

A fost destul de greu pentru hingheri să numere maidanezii care au făcut România renumită în toată Europa. Angajaţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor din cadrul Primăriei Capitalei au luat la pas Bucureştiul în 2012. Au numărat tot ce le-a ieşit în cale şi, au calculat: 64.707 câini.

Autorităţile spun însă că nu este o cifră finală deoarece recensământul are o marjă de eroare de plus minus 10%.

Hingherii sunt siguri însă doar de câţi maidanezi au sterilizat şi cât a costat toată această operaţiune. Anul trecut, unul din zece câini a fost sterilizat şi crotaliat. Primăria a plătit aproape 100.000 de euro pentru ca aceste animale să nu se mai înmulţească, adică 15 euro pe cap de maidanez.

Cu sau fără acest recensământ şi cheltuieli, autorităţile tot nu au prea multe soluţii pentru animalele de pe străzi. În Bucureşti sunt doar două adăposturi în care sunt cazaţi în regim temporar 350 de câini, adică 4% din numărul total. Şi pentru aceste adăposturi se cheltuieşte anual aproape jumătate de milion de euro. Aşa că, va mai trebui să aşteptăm până când nu vom mai vedea urmă de maidanez pe străzile micului Paris.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 22:10
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET