Câte avioane sunt în acest moment pe cer? Cele mai trăsnite întrebări la interviul de angajare

Angajatorii au recrutat 28.000 de şoemrri cu studii superioare
Angajatorii au recrutat 28.000 de şoemrri cu studii superioare

Câte umbreluțe pentru cocktailuri se găsesc într-un anumit timp în SUA? sau Cum vă veți simți în cazul în care 7 din 10 clienți vor spune NU - se numără printre cele mai ciudate întrebări la interviul de angajare. Sfatulparintilor.ro publică 18 întrebări neobișnuite puse de agenții de recrutare de la cele mai importante organizații ale lumii.

Procter & Gamble: Vă rog să-mi vindeți un stilou invizibil;
 
Facebook: Se dau 25 de căi de curse, fără cronometru, 5 curse. Aflați topul celor mai rapizi 3 căi în cele mai puține curse;
 
Citigroup: Vă rog să ne spuneți strategia dumneavoastră la tenis de masă;
 
Google: Trebuie să urcați o scară. Puteți urcă fie o treaptă fie două trepte. Scară are n trepte. În câte moduri diferite puteți urcă?
 
 Gryphon Scientific: Câte umbreluțe pentru cocktailuri se găsesc într-un anumit timp în SUA?
 
 Enterprise Rent-A-Car: Cum va veți simți în cazul în care 7 din 10 clienți vor spune NU;  
 
Goldman Sachs: Presupunem că aveți 8 bile identice. Una dintre acestea este o idee mai grea decât celelalte și aveți la dispoziție și un cantar. Care este numărul minim de încercări, folosind cântarul, să găsiți bilă cea  mai grea?
 
 Towers Watson: Va rog să estimați câte avioane sunt în acest moment pe cer?
 
 Lubin Lawrence: Cum ați descrie ciocolatele Hershey, Godiva and Dove că oameni cum ar arată acestea?
 
 Pottery Barn: Dacă aș fi un spiriduș și v-aș oferi job-ul visurilor ce și unde ar fi?
 
Kiewit Corp.: Cum va jucați în copilărie?
 
VWR Internațional: Cum ați fi marketat un telescop în anul 1750 când nu se cunoștea nimic despre orbite sau despre luna?
 
Diageo North America: Dacă ați merge într-un bar, ați începe să numărați sticlele nevândute iar barmanul ar țipă la dumneavoastră să plecați, ce-ați face?

Brown & Brown Insurance: Cum v-ați evalua viață pe o scală de la 1 la 10?
 
Jane Street Capital: Care este cel mai mic număr divizibil cu 225, care constă din toate 1 și 0?
 
UBS: Dacă am jucă ruletă rusească și am avea un singur glonț în cele șase spații ale cilindrului. Învârt cilindrul și trag dar nimic nu se întâmplă. Vei învârti cilindrul din nou sau tragi direct?
 
Merrill Lynch: Va rog să ne povestiți viață dumneavoastră din copilărie și până în prezent.
 
Susquehanna Internațional Group: 5 bărbați de vârste diferite intră într-un bar și se așează la o masă rotundă. Care este probabilitatea de a se așeza în ordine ascendeta din punct de vedere al vârstei.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
paolo
27 sep 13:03
Aceste intrebari nu sunt deloc trasnite. Fiecare are legatura cu domeniul de activitate specific: cele de la Google tin de combinatorica, pe care se bazeaza motorul de csautare. Altele se refera la reactie rapida si creativitate in vanzari, respectiv gandire analitica.
Dar este clar, un pseudo jurnalist angajat pe pile nu a fost niciodata la un interviu adevarat.
Răspunde
0 0
gargara si aberatii lugubre
27 sep 18:14
11 intrebarile astea interesante pentru un talkshow, nu au prea mare legatura cu job-ul ci au doar menirea de a imbogatii firmele de recrutare prin crearea unei aure mistice asupra procesului de recrutare, inutil in alt sens, pe care unii, din necunoastere o interpreteaza ca fiind ceva foarte profesionist competitiv, fiind astfel dispusi sa achite sume mari pentru niste servicii inutile si stupide totodata. Trebuie si psihologii sa manance o paine char daca practic nu stiu sa faca nimic, afara sa palavrageasca off topic in majoritatea cazurilor.
Nu uitati ca intrebarile astea nu sunt facute de profesionistii in domeniul respectiv de activitate, pentru care se face interviul, ci de catre psihologii firemelor de recrutare care de obicei habar n-au cu ce se mananca meseria respectiva...asa ca abereaza pe langa, ca da bine!
0 0
FONDURI UE
27 sep 11:51
Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print