Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Care este CEL MAI PERICULOS job din România în momentul de faţă

Tăietorii de lemne şi cei care lucrează în exploatările forestiere au cel mai periculos job în momentul de faţă, după numărul de accidente mortale din domeniu.

Cel mai periculos job din 2012
Cel mai periculos job din 2012

Cele mai multe accidente mortale la locul de muncă în primele nouă luni din 2012 au avut loc în silvicultură şi exploatarea forestieră. Nu mai puţin de 13 persoane care lucrau în exploatarea pădurilor şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă, reprezentând peste 10% din totalul accidentelor mortale de anul trecut.

Cei care lucrează în construcţiile de clădiri se află pe locul doi în topul celor mai periculoase joburi din România, cu 12 accidente mortale în 2012, conform celui mai recent buletin statistic al Ministerului Muncii.

Spre deosebire de anul 2011, când construcţiile au cauzat cele mai multe decese la job, primul loc a fost luat în 2012 de tăietorii de lemne. Accidentele mortale nu au ocolit anul trecut nici prelucrarea lemnului şi fabricarea produselor din lemn (5 accidente mortale).

În topul celor mai periculoase joburi urmează transporturile terestre (8% din totalul accidentelor mortale), lucrările de geniu civil (6%), vânătoarea şi agricultura (5%) şi comerţul en-gros (5%).

Românii care şi-au pierdut viaţa la locul de muncă anul trecut aveau vârsta între 40 şi 50 de ani (42% dintre accidente) sau peste 50 de ani (31% dintre cazuri).

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Equalizer, in curand pe marile ecrane
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 19:49
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET