CARDUL DE SĂNĂTATE: Arădenii vor fi primii români care îl vor folosi

CARDUL DE SĂNĂTATE: Arădenii vor fi primii români care îl vor folosi
CARDUL DE SĂNĂTATE: Arădenii vor fi primii români care îl vor folosi

Arădenii vor fi primii români care vor folosi cardul de sănătate. Ministerul Sănătăţii a decis ca Aradul să fie oraşul pilot al noului program de asistenţă medicală. De anul viitor, cardul de sănătate va deveni obligatoriu pentru toată ţara.

Din 2013, orice pacient care alege să meargă la un medic din sistemul public de sănătate va fi obligat să aibă asupra lui şi cardul naţional de sănătate. În caz contrar, va trebui să achite contravaloarea serviciilor medicale.

Cardul va reprezenta dovada calităţii de asigurat şi va înlocui adeverinţele care se eliberează la acest moment.

Medicii de familie din Arad văd cardul de sănătate ca un pas important al reformei Ministerului Sănătăţii.

Inscripţionarea pe card a unor informaţii medicale ale pacientului, cum ar fi grupa sanguină, RH-ul, bolile de care suferă, dar şi acceptul sau refuzul cu privire la donarea de organe se va face numai cu acordul scris al deţinătorului.

Valoarea unui card va fi de doi euro, iar banii vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii. Pacienţii care vor pierde cardul vor fi obligaţi să achite contravaloarea acestuia.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?