Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Câmpeanu: Soluţia găsită de Franţa, de a le da bani romilor ca să revină acasă, nu va da rezultate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, că soluţia găsită de Franţa pentru romi, respectiv să le dea o sumă de bani pentru a reveni în ţara de origine, nu va rezolva niciodată problema.

Câmpeanu: Soluţia găsită de Franţa, de a le da bani romilor ca să revină acasă, nu va da rezultate
Câmpeanu: Soluţia găsită de Franţa, de a le da bani romilor ca să revină acasă, nu va da rezultate

"Niciodată nu rezolvi problema dacă le dai bani ca să vină acasă, pentru că, după un timp, ei se reîntorc. S-a cheltuit o sumă importantă pentru această măsură, iar banii aceia puteau fi utilizaţi mai degrabă pentru educaţia copiilor romi", a spus ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, la conferinţa "Strategii de incluziune a romilor - de la intenţii bune la rezultate reale".

Ministrul a subliniat că principala problemă pe care România şi Uniunea Europeană ar trebui să o rezolve în ce priveşte populaţia romă este educaţia.

"Cât nu beneficiază de un grad de educaţie suficient, această categorie va fi pe o treaptă inferioară a societăţii. Dacă România şi Europa se vor axa pe rezolvarea problemei educaţiei, lucrurile s-ar putea schimba. România a pierdut 20 de ani, iar dacă ne axam pe educaţia copiilor, am fi avut o generaţie cu şanse mai mari de a se integra pe orice piaţă din Europa", a mai spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a adăugat că nivelul de educaţie scăzut este legat şi de gradul de sărăcie, iar România şi UE ar trebui să lucreze împreună pentru "a rupe acest lanţ sărăcie-educaţie". Ea a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să accepte ideea că problema populaţiei de etnie romă este o problemă a Europei, la fel cum este o problemă a fiecărui stat.

Câmpeanu a mai declarat că Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice este preocupat să găsească cât mai multe proiecte pentru minoritatea romă, iar pentru ca acestea să fie ţintite corect, a demarat un studiu cu Banca Mondială care să ofere o imagine corectă a problematicii rome.

Conferinţa "Strategii de incluziune a romilor - de la intenţii bune la rezultate reale" este organizată de Reprezentanţa Naţiunilor Unite în România şi Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună", cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

MONDONEWS.RO
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti tapezi corect parul
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET