BILETUL DE ADIO, DESCIFRAT: De ce s-a sinucis Mădălina Manole

Mădălina Manole a lăsat un mesaj de adio pe telefonul mobil
Mădălina Manole a lăsat un mesaj de adio pe telefonul mobil / FOTO: ziarulring.ro
Mădălina Manole a lăsat un mesaj de adio pe telefonul mobil Părinţii Mădălinei Manole cer redeschiderea dosarului sinuciderii cântăreţei

Ancheta în cazul morţii Mădălinei Manole a luat sfârşit odată cu analizarea unei ultime probe din acest dosar. Biletul de adio al "fetei cu părul de foc" a fost interpretat de specialişti în grafologie, care au găsit o posibilă explicaţie a gestului sinucigaş al artistei: Mădălina şi-a pus capăt zilelor chinuită de gândul că nu mai avea pe scenă strălucirea de altădată.

MĂDĂLINA MANOLE  a murit de trei ani, dar cazul sinuciderii sale suscină încă multe controverse. Scrisul Mădălinei, aşternut pe biletul de adio, a descifrat, în opinia specialiştilor, după doi ani de la sinucidea sa, motivele care au copleşit-o şi, mai apoi, au împins-o pe drumul fără de întoarcere. Studiind înţelesul vorbelor, dar şi felul în care ele au fost rânduite pe coala de hârtie, experţii grafologi au conturat personalitatea celei care a fost Mădălina Manole. Apusul carierei muzicale, la care artista credea că a ajuns, a fost unul dintre motivele sinuciderii.

"Pentru subiect nu există decât două poziţii în viaţă. Ori rămâne acea valoare artistică la nivelul aşteptărilor şi la nivelul la care s-a obişnuit, (...) ori nu", se arată în raportul anexat la dosar.  

MĂDĂLINA MANOLE, caz închis de instanţe

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea părinţilor cântăreţei Mădălina Manole de redeschidere a anchetei privind moartea acesteia. 

Părinţii artistei, Eugenia şi Ion Manole, au contestat la Tribunalul Bucureşti decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale faţă de soţul Mădălinei Manole, Petru Mircea, însă instanţa le-a respins solicitarea. 

Eugenia şi Ion Manole consideră că Petru Mircea este vinovat de moartea artistei. 

În ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva vreunei persoane în dosarul privind decesul artistei Mădălina Manole. 

MĂDĂLINA MANOLE, ce spune rechizitoriul

"Prin rezoluţia din data de 19 ianuarie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor, prevăzută de art. 174 din Codul Penal, întrucât decesul numitei Magdalena Anca Mircea nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală", se arăta într-un comunicat al Parchetului remis la acea dată. 

Potrivit raportului de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, moartea artistei a fost violentă şi cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran. 

"Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală). La autopsie s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga, cu infiltrat sanguin epicranian subiacent), care s-a putut produce, cel mai probabil, prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, nu are legătură cu mecanismul de producere a morţii şi pentru care sus-numita ar fi necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire", se preciza în comunicat. 

MĂDĂLINA MANOLE, proba înscrisurilor

Potrivit sursei citate, carbofuranul este o pulbere de culoare albă, fără miros, foarte puţin solubilă în apă, care se condiţionează sub formă de suspensie în apă, la care se adaugă un colorant roz pentru marcare (atenţionare), fiind substanţa activă a pesticidului Furadan. 

Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate în România, carbofuranul face parte din grupa I de toxicitate, "produse extrem de toxice, care conţin substanţă activă cu doza medie letală (DL 50) sub 50 mg/kg corp". 

Procurorii au mai precizat că din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică dactiloscopică al DGPMB - Serviciul Criminalistic reiese că una dintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cu menţiunea "Pesticide", găsit în apropierea cadavrului, a fost creată de degetul mijlociu de la mâna dreaptă a artistei. 

"Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat că nu conţin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificării persoanelor care le-au creat. În cauză a fost efectuată şi o constatare tehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şi nesemnat, rezultând că acesta a fost redactat de Magdalena Anca Mircea. Astfel, pentru comparaţie au fost avute în vedere mai multe înscrisuri, inclusiv scripte obţinute din arhivele Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Otopeni şi Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti, respectiv cererea pentru eliberarea actului de identitate completată şi semnată de aceasta la data de 5 august 2008 şi cererea olografă, datată 1 octombrie 2002, prin care a solicitat eliberarea unui paşaport turistic", mai susţinea Parchetul. 

Concluziile raportului de constatare tehnico-ştiinţifică au fost în sensul că scrierea de pe toate înscrisurile avute la dispoziţie a fost executată de aceeaşi persoană, precum şi că înscrisul în cauză nu prezintă modificări şi nu a fost realizat prin imitare. 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
jianu
03 Mar 16:41
A fost crima!!Golanul de Petru Mircea a omorat-o ca sa Ramana cu vola si cu banii ei.Scrie bine George ca a fost lovita violent in cap pt. ca a poi sa i se toarne otrava usor pe gat.Evident si amanta a vrut-o moarta.Caci acum il mananca banii bietei Madalina.Parintii ei un sunt cretini.A fost uccisa fata lor.De ce a facut urat Petru Mircea cand s-au DAT publicitatii pozele cu Madalina moarta??!Fiindca el e criminalul!!!!!

Răspunde
0 -1
Julia
28 Feb 19:20
Buna ziua. Rusine mare sa va fie celor care au vb urat de madalina manole...acuma dupa moartea ei toata lumen vb ça nu era fericita ça nu isi iubea sotul etc. Dar in timp ce traia nimeni nu à intrebato daca este fericita daca este sanatoasa etc...asa este romanul nu stie cand trebuie sa vb si nu stie cand trebuie sa taca. ..persoanele care iau judecat pe parinti madalinei pe sotul madalinei le spun doar ça inainte sa judecatii punetiva in locul lor doar 1 secunda si pe urma o sa va dati seama ça nici pentru parintii madalinei nu este usor si nici pentru sotul ei nui este usor sa si ingroape sotia pe care à iubito
Răspunde
1 0
Nicu G Iablanita JudCS.Madalina fata scumpa,Oare ce ti sa antamplat,Dintre noi fata draguta, dintre noi tu ai plecat,Cu ce noi team deranjat?.Vorba ta frumoasa simpla,versul tau adevarat,vita ta mai madalina, an versuri tu ai cantat,Oare cin-tea ascultat?
02 Jan 20:07
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print