Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Biletele de tren pe rutele Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Braşov s-ar putea ieftini

CFR Călători ar putea ieftini biletele de tren pe rutele Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Braşov şi retur prin eliminarea suplimentului de viteză sau mutarea unor trenuri dintr-o clasă în alta, a declarat, luni, directorul CFR Călători, Alexandru Noapteş.

"Nu este normal ca pasagerii să plătească suplimentul de viteză în cazul unor trenuri care au întârzieri mari. Am făcut adrese către CFR Infrastructură pentru micşorarea taxei de utilizare a infrastructurii, astfel încât să nu se mai perceapă suplimente de viteză", a declarat Noapteş.

Acesta a făcut referire la trenurile de pe traseul Bucureşti-Constanţa, care pleacă din Gara de Nord şi ajung cu întârzieri de câteva ore la destinaţie.

Oficialul CFR Călători a mai arătat că trenurile de tip personal care pleacă din gara Obor ajung aproximativ în acelaşi timp cu trenurile intercity sau rapid care pleacă din Gara de Nord. "În cursul zilei de mâine (marţi, n.r.), vom avea o întâlnire cu reprezentanţii CFR Infrastructură şi cu cei ai Ministerului Transporturilor (MT) pentru a elimina suplimentul de viteză în cazul trenurilor Bucureşti-Constanţa care pleacă din Gara de Nord", a mai spus reprezentantul CFR Călători.

Noapteş a precizat că această măsură privind eliminarea suplimentelor de viteză ar putea fi aplicată şi pentru trenurile Bucureşti-Braşov, deoarece în curând vor începe lucrările de reabilitare a infrastructurii de pe această rută, lucrări care vor dura trei ani.

Totodată, Noapteş a precizat că o altă soluţie ar fi declasificarea trenurilor de rang înalt, respectiv intercity sau rapid, care să fie transformate în trenuri accelerat, reducându-se astfel costul unui bilet.

Oficialul CFR Călători a mai spus că aceste reduceri de tarife s-ar putea aplica şi pe alte rute, în cazul în care se constată că există întârzieri foarte mari din cauza lucrărilor.

Potrivit datelor MT, suplimentul de viteză pentru un intercity la clasa I Bucureşti-Constanţa este de 38,30 lei, iar la clasa a II-a, de 27 de lei. În ceea ce priveşte suplimentul de viteză pentru un tren rapid, pentru aceeaşi distanţă, pentru clasa I tariful este de 30,5 lei, iar la clasa a II-a - 23,1 lei.

Noapteş a mai spus că au fost multe situaţii în care călătorii au pierdut legăturile în Gara de Nord din cauza întârzierii unor trenuri, situaţie în care au fost puse la dispoziţia acestor călători vagoane speciale.


Sursa: NewsIn

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Rulouri cu somon
STIRI | REALITATEA.NET
12 Septembrie, 22:24
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET