Becali: Suntem pe primul loc în Europa la biserici, celelalte lucruri n-au nicio valoare

Becali: Rog organele să aibă decenţă, să nu trimită mascaţi. Mă prezint singur
Becali: Rog organele să aibă decenţă, să nu trimită mascaţi. Mă prezint singur / FOTO: evz.ro

Deputatul Gigi Becali a vorbit, la Realitatea TV, pe tema oportunităţii construirii de biserici în România în detrimentul finanţării educaţiei sau sistemului sanitar, el afirmând că românii au "cel mai frumos şi mai bun lucru din lume, ortodoxia" şi că lucrurile materiale "n-au nicio valoare pe lângă bogăţiile din ceruri pe care le va găsi neamul românesc".

"Avem cel mai bun şi mai frumos lucru din lume, ortodoxia, suntem pe primul loc în Europa la biserici, deci în ce priveşte casa lui Dumnezeu, suntem pe primul loc. Păi dacă noi suntem pe primul loc în domeniul cel mai important, toate celelalte lucruri materiale, bani (...) n-au nicio valoare pe lângă bogăţiile din ceruri pe care le va găsi neamul românesc la judecata de apoi, care va găsi mântuirea prin comportamentul lui faţă de Dumnezeu" a comentat Becali.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -2
un crestin
24 Apr 23:34
Biserica nu este doar clădirea, ci este instituţia Divino - umană întemeiată de Domnul Isus Cristos, este comunitatea credincioşilor împreună cu păstorii lor, episcopii şi preoţii. Nu e rău că sunt multe biserici, dar nu după numărul de biserici vom fi judecaţi. Din orice Biserică am face parte, trebuie să fim creştini autentici, nu creştini doar cu numele sau de formă.
Fiind o instituţie Divino-umană, prin dimensiunea ei umană fiind în această lume, e firesc că are nevoie şi de bani. Însă Biserica foloseşte banii ca pe ceea ce sunt de fapt : un mijloc, nu un scop în sine. Şi munca preoţilor este tot muncă iar Domnul Isus Cristos a spus că cine munceşte are dreptul la plată.
Biserica este întemeiată de Domnul Isus Cristos şi chiar el însuşi a promis că nu va fi biruită. Există interese ale unor cercuri ascunse care vor să lovească în Biserică, dar nu o vor putea birui. În decursul istoriei n-au putut birui Biserica nici păgânii, nici otomanii, nici comuniştii şi nu va reuşi nimeni niciodată aceasta. Domnul Isus Cristos i-a trimis în lume pe apostoli iar succesorii apostolilor sunt episcopii şi preoţii, care, împreună cu credincioşii, formează Biserica.
Că unii dintre preoţi sunt mai lacomi sau nu se ridică la nivelul chemării lor, asta e cu totul altă problemă. Dar e greşit ca, pornind de la nişte cazuri particulare, să se generalizeze, învinuind, în bloc, toţi reprezentanţii Bisericii şi cu atât mai mult e greşit să fie contestată Biserica în sine.

Nu putem pretinde o Biserică ideală, formată numai din sfinţi, nici nu avem dreptul să-i judecam pe preoţi. Important este să privim la viaţa noastră dacă e în regulă şi în acord cu principiile creştine, iar dacă nu e în acord, să facem pocăinţă de păcate.
Nimeni nu se poate mântui de unul singur, de capul său, ci fiecare are nevoie de o Biserică. Sfântul Ciprian spunea: “Nimeni nu-L poate
Răspunde
1 -2
un crestin - continuare
24 Apr 23:42
2 Nu putem pretinde o Biserică ideală, formată numai din sfinţi, nici nu avem dreptul să-i judecam pe preoţi. Important este să privim la viaţa noastră dacă e în regulă şi în acord cu principiile creştine, iar dacă nu e în acord, să facem pocăinţă de păcate.
Nimeni nu se poate mântui de unul singur, de capul său, ci fiecare are nevoie de o Biserică. Sfântul Ciprian spunea: “Nimeni nu-L poate avea pe Dumnezeu drept Tată dacă nu are Biserica drept Mamă.”

Recomand şi un blog foarte interesant :
cezar-iasi.blogspot.ro
De pe acest blog recomand, în primul rând, articolul cu titlul Argumente şi dovezi ale existenţei lui Dumnezeu şi a vieţii veşnice de dincolo de moarte (articolul cel mai amplu, din parteade jos a blogului). În afară de acesta, blogul conţine: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, filme documentare, legături cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV şi radio on-line, cărţi care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator), articole foarte interesante. Vă rog intraţi pe blog şi trimiteţi-l mai departe, ca să folosească şi altora.
4 -1
paducel ciordea
24 Apr 12:03
miemi place da bisericile noi ca a a bagat sfinti si sfinte noi, mai mari pa pereti ca aia vechi, in costume si taioare sau in toale dalea vechi da cu ceas la mana.
Răspunde
11 -2
Bibi
24 Apr 11:51
Se pare ca cei de la Realitatea , simpatizeaza f. mult cu prostia lui Becali , altfel nu vad de ce nu-mi apar comentariile legate de acest subiect dar si altele cind este vorba de "becalismul" ridicat la rang de onoare.
Răspunde
12 -2
sorin
24 Apr 11:43
Nu mai traiesc in romania de aproape 3 ani. Imi pare rau ca nu pot trai in locul unde m-am nascut, unde am crescut, dar din cauza unor inculti, din cauza unor hoti romania se va duce de rapa. Lasati oanenii sa isi practice religia cum considera ei de cuviinta, nu le luati banii cu de-a sila. Imi e rusine ca specimene ca becali sunt atat de mediatizate. Lasati bisericile, construiti spitale si scoli, platiti medicii ca sa nu mai plece, eradicati mita si coruptia si abia atunci vom avea potentialul sa fim una dintre cele mai bune tari din lume. As vrea sa fac atat de multe pentru tara mea, mereu sustin Ronania in discutiile cu strainii, dar clica politica actuala nu lasa loc pentru tineretul cu idei si vointa sa acceada la putere si sa faca schimbari. Vreau sa am la ce ma intoarce (in afara de familie si prieteni)! Vreau sa pot prinde un loc de munca platit decent, vreau preturi la produse si servicii care sa reflecte situatia economica, vreau reprezentanti ai tarii care sa ma apere peste hotare cand se spun lucruri false despre romani!!!! VREAU CA ROMANIEI SA II CREASCA O COLOANA VERTEBRALA !!!!!!
Răspunde
12 -2
Aramis
24 Apr 10:08
Brancusi zicea: "Cand am plecat v-am lasat saraci si prosti. Cand m-am intors, v-am gasit si mai saraci si mai prosti..."

Cand avem asemenea aratari in Comisia Juridica... in fruntea tarii... Chiar aseara l-am auzit pe Victor Ponta cum vorbea de salarii in... roni!!! (nu stiam ca leul nu mai este moneda nationala)

Spre deosebire de "mmm" eu sunt nefericit ca nu mai traiesc in Romania si ma doare cand vad ce se intampla cu tara noastra!
Răspunde
14 -2
abureala
24 Apr 09:45
Religia poate fi comparata cu un virus informatic: se raspandeste de la un sistem la altul , blocheaza accesul la diverse resurse si poate chiar sa duca la distrugerea sistemului infectat. Asa ca, activati-va firewall-ul si nu va lasati virusati de asemenea imbecili.
Răspunde
20 -3
mmm
24 Apr 08:22
Ce fericit ma simt ca nu mai traiesc in Ro, cind vad asemenea declaratii de la un un asemenea mitocan cu nici macar 4 clase. Se pare ca prostirea populatiei a avut un real succes, atita timp cit acest cioban a fost ALES in parlamentul Romaniei, iar acum ne mai da si lectii...
Răspunde
18 -2
mihai
24 Apr 08:21
bou !!! bigot!!! cretin!!! nu e demn sa traiasca printre oameni.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
15 -2
abureala
24 Apr 09:39
4 Omul asta "bun la suflet" face pomeni din banii pe care ar fi trebuit sa-i plateasca la stat . Ia sa-si plateasca el toate taxele si impozitele si sa vedem daca-i mai da mana sa fie "bun la suflet"
14 -4
ion
24 Apr 07:50
Esti un dobitoc colosal. Isus Cristos cand a intrat in templu a rasturnat mesele preotilor care faceau negot acolo, iar la o inmormantare este nevoie de tot atatia preoti cati au fost la inmormantarea lui Cristos> adica 0.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print