Băsescu: Pentru PSD, Năstase e mai bun decât Ponta, într-o competiţie electorală

Băsescu: Pentru PSD, Năstase e mai bun decât Ponta, într-o competiţie electorală
Băsescu: Pentru PSD, Năstase e mai bun decât Ponta, într-o competiţie electorală / FOTO: Grup RC

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri, că PSD ar câştiga mai mult cu Adrian Năstase, într-o competiţie electorală, decât cu Victor Ponta, actualul şef al PSD fiind, ca politician, inferior lui Miron Mitrea şi lui Ion Iliescu.

"Dincolo de faptul că avem păreri ireconciliabile eu şi Ion Iliescu, nu pot să nu recunosc că este un politician solid în abordarea lui, chiar dacă viziunea noastră e total diferită. Comparaţi-l pe Mitrea cu Ponta, vă rog eu, spuneţi-mi, care vi se pare matur şi serios? Dvs. cu cine aţi vorbi, cu cine credeţi că aţi putea avea un dialog inteligent? Vă spun eu, cu Mitrea", a spus Băsescu realizatorului unei emisiuni la 10 Tv, unde a fost invitat.

"Între Ponta şi Adrian Năstase, probabil că PSD-ul ar face mult mai bine să meargă cu Adrian Năstase într-o competiţie electorală", a ţinut să adauge preşedintele.

În opinia preşedintelui, Victor Ponta şi Crin Antonescu "nu au cum" să crească în perioada următoare "pentru că au deficienţe mari în a înţelege politica".

"Spre exemplu, mă uitam acum, după doi ani de când refuză să vină la întâlniri, la Cotroceni. Au venit ca doi oameni puşi pe harţă pentru imaginea lor. Să vii tu fără ceilalalţi oameni din partide? 'Noi doi' - cine sunteţi voi, mă, voi doi? Eu chemasem partidele acolo", a susţinut Băsescu.

El a menţionat că ar fi dorit să aibă o discuţie "cu nişte oameni din partide", inclusiv pe problema regionalizării. "Nu, pentru ei obiectivul politic a fost 'să discredităm această întâlnire'. Foarte bine, dacă atâta minte aveţi, vă tratez şi eu ca atare. Sau propunerea aceea ridicolă să punem guvern de tehnocraţi, să facem alegeri anticipate", a criticat din nou Băsescu, afirmând iarăşi că, dacă cei doi lideri ai USL ar fi propus ca Uniunea să preia guvernarea, ar fi "vorbit cu ei vreo două ceasuri". "Cred că amânam şi PDL-ul la întâlnire, dacă veneau cu o treabă serioasă", a adăugat el.

De altfel, preşedintele a susţinut că şi acum este deschis unei discuţii ca USL să guverneze, dar cu o singură condiţie: "să continue reformele, să nu se apuce de a arunca cu bani pentru a băga ţara în dificultate".

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print