Băsescu: Acea sculă magnifică pe care mi-au dat-o, Biruinţa, am dus-o întotdeauna în siguranţă

ăsescu a declarat că este o bucurie pentru el să revină în Şantierul Naval Constanţa
ăsescu a declarat că este o bucurie pentru el să revină în Şantierul Naval Constanţa

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, la ceremonia de celebrare a 120 de ani de existenţă a Şantierului Naval din Constanţa, despre cariera sa de comandant de navă şi despre nava Biruinţa, "acea sculă magnifică" de care este "cel mai mândru".

"Acea sculă magnifică pe care mi-au dat-o, Biruinţa, am îngrijit-o, am făcut-o să ajungă de fiecare dată la destinaţie, am dus-o întotdeauna în siguranţă şi, o pun apăsat, nu există lucru de care să fiu mai mândru în viaţa mea decât că am recepţionat şi am comandat petrolierul Biruinţa", a spus şeful statului. Cariera mea a pornit de la petrolierul Biruinţa. (...) Viaţa pe mare a adăugat capacitatea de a nu te considera înfrânt niciodată. Acea parte a vieţii mele a făcut din mine un politician greu de omorât pentru că ce te poate speria în politic faţă de ce se poate întâmpla pe mare? Nimic, nişte vorbe sunt în politică, pe mare sunt valuri (...) Viaţa mea s-a modelat după nave, iar definitiva formă a vieţii mele are forma petrolierului Biruinţa. Este o navă care a depăşit limita de vârstă şi, oricât ar fi de uzată, rezistă", a spus Băsescu.

În discursul său, Băsescu a declarat că este o bucurie pentru el să revină în Şantierul Naval Constanţa, adăugând că acesta nu înseamnă pentru el "doar un obiectiv industrial": "ci este mult mai mult, o societate de care se simte "legat sufleteşte".

"Toată cariera mea şi formarea mea ca om, ca individ al acestei societăţi, este legată de compania de navigaţie, de Şantierul Naval Constanţa, iar cariera mea şi recunoaşterea profesională au pornit în mod categoric de la petrolierul Biruinţa, care, trebuie să o spun cu bucurie, mi-a purtat noroc mie şi echipajului meu, dar trebuie să vă spun că şi eu am sentimentul că am purtat noroc acelei nave. Este singura din cele patru de 157.000 de tone care încă pluteşte, nu a fost tăiată. E adevărat că nu mai transportă ţiţei, dar este transformată în depozit şi în mică rafinărie, se află undeva pe coasta Africii de Vest, îşi face treaba. Deci, a avut un corp bun, că s-a investit în ea foarte mult şi faptul că are altă destinaţie acum nu mai contează, din 1984 pânâ acum sunt 38 de ani. O navă construită aici de dumneavoastră, ingineri şi muncitori, pluteşte şi acum, după 38 de ani. Sunt puţine astfel de nave în lume", a spus Traian Băsescu.

El a mai spus că perioada în care a comandat nava "Biruinţa" şi viaţa pe mare au făcut din el un politician "greu de omorât". "Vreau să ştiţi că şcoala vieţii, aşa cum am deprins-o comandând această navă, îmi este deosebit de utilă şi astăzi. Viaţa pe mare, de asemenea, a adăugat capacitatea de a nu te considera înfrânt niciodată şi aceste lucruri, această parte a vieţii mele a făcut din mine un politician greu de omorât. Pentru că ce te poate speria în politică în raport cu ceea ce ţi se poate întâmpla pe mare ? Nimic, nişte vorbe sunt în politică, pe mare-i val, e furtună, sunt incidente, e tehnică ce trebuie să meargă, tehnică ce te mai poate lăsa, trebuie să ai un echipaj care să facă să funcţioneze tot timpul. Deci, viaţa mea s-a modelat după nave, iar definitiva formă a vieţii mele, dacă o priviţi, are forma petrolierului Biruinţa pentru că există o navă care a depăşit orice limită de vârstă şi oricât ar fi de uzată, rezistă”, a mai spus Traian Băsescu.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
constatare
06 oct 17:02
Aceasta scula magnifica din politica, a reusit in opt ani sa distruga tot ce ma ramasese bun in Romania. La acest spectacol oferit, spectatorii din tara nu au fost prezenti, spectacolul a fost cu circuit inchis.
Răspunde
3 -3
patriche
06 oct 14:23
Cati dintre voi ati trait acel sentiment de implinire profesionala?? Sa ai pe maini soarta a zeci de marinari si o ambarcatiune de zeci de mii de tone, eu zic ca nu-i usor. Faptul ca n-au existat incidente majore, conducand nava cu responsabilitate si profesionalism il fac pe Basescu un marinar de exceptie, lucru confirmat si de fostii colegi. Cati dintre actualii politicieni se pto intoarce la meseria care i-a consacrat??
Răspunde
1 -1
Gheorghe
06 oct 16:35
8 patriche tu ce le stii pe toate din Epoca de Aur ne zici si noua cum a fost posibil ca Basescu se a terminat printre ultimii din promotzia sa sa i se incredintzeze nava amiral a tarii ?
Cum de s-a putut ca un individ ce nu a fost la nivelul stachetiei profesionale sa fie uns capitan al BIRUINTZEI ?, mai ales ca pe atunci erau legi foarte clare ca avansare si numire pe orice fel de post ?
3 -2
NAEL
06 oct 12:40
Ce HOPA MITCA este acest DeDe ilegitim !
Poi mai nea base, cand te discutai cu DD-ul nici macar nu stiati ca "Biruintza" mai exista !
Ar trebui sa-i multzumesti public lui DD ca ti-a spus ce mai e cu nava ta de "Suflet" !
Asa de madru ai fost de "scula" ca nici nu stiati ca mai exista !
Sa ne mai miram cumva de marinarul nostru ?
Nicidecum, a scufundat ditamai a 7-a floata a omenirii, asa ca nu are a-si mai aminti ceva despre ea...
Răspunde
6 -6
jimmy hofa
06 oct 01:43
Frumos articolul, niciodata nu mi-a placut Basescu, dar trebuie sa recunosc ca este un tip cu testicule, matur, trecut prin viata, omul a stiut sa traga la oala lui, dar si-a vazut si de treaba (job). Pt un marinar s-a cizelat chiar bine. Incepe sa-mi placa tot mai mult vis-a-vis de Ponta (zero barat) si Antonescu (mascarici si palavragiu, om fara coloana si caracter). Succesuri ! ca ne trebuie...
Răspunde
3 -3
hi hi hi
06 oct 13:00
4 Daca tot iti place marinarul ...vezi si scula de ....vapor .Cine stie ...!A fi capitan nu este tot una cu a fi presedinte ,o tara nu se conduce ca pe un vas ,dar asta deja a imbatranit si spune povesti de tinerete,batranul meu spune astfel de povesti la 90 de ani .
4 -3
ktm
05 oct 22:09
deci da, din 1984 pana azi sunt 38 de ani...cineva pe aici are probleme cu aritmetica. sau cu consumul excesiv de tarie
Răspunde
9 -5
visykiman
05 oct 22:05
Bine ca nu i-a dat foc , cine stie ce dezastru producea ! Individul a inceput cu povesti pentru adormit copii . Mai bine s-ar duce pe banca in Cismigiu .
Răspunde
8 -5
delia
05 oct 21:44
Ha,ha,ha ! Numai tara asta ai reusit sa o scufunzi si sa-i dai foc !
Hai PA ! Nu meriti nici cea mai mica atentie !!
Ha,ha,ha ! Numai tara asta ai reusit sa o scufunzi si sa-i dai foc !
Hai PA ! Nu meriti nici cea mai mica atentie !!
Răspunde
6 -5
delia
05 oct 21:43
Ha,ha,ha ! Numai tara asta ai reusit sa o scufunzi si sa-i dai foc !
Hai PA ! Nu meriti nici cea mai mica atentie !!
Ha,ha,ha ! Numai tara asta ai reusit sa o scufunzi si sa-i dai foc !
Hai PA ! Nu meriti nici cea mai mica atentie !!
Răspunde
4 -10
nelutiu
05 oct 21:41
Am un verişor care a trăit acele vremuri actual e pensionat, dar după toate povestirile lui ( este inginer contructot de nave oceanice-pensionat pe caz de boală) nu ştim unde veţi ajunge acei care-l demigrează pe actualul preşedinte Băsescu, şi nu toată gloata de comunişti şi securişti parveniţi!
Răspunde
11 -9
securrista lui ilici
05 oct 20:27
E de BINEEE!

Si pe scula de Elena, Criza din Plescoi, ai dus-o totdeauna in prim plan, sacrificind guvernul, aliantele politice, partidul, chiar si toata prostimea care a avut incredere intr-un martafoi...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print