Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Băile Felix, ÎN PERICOL: Guvernul a aprobat exploatarea gazelor de şist în zonă

Staţiune de interes naţional, în pericol. Băile Felix, cunoscute în toată lumea pentru izvoarele de apă termală, riscă închiderea. Motivul: gazele de şist. Guvernul Ponta a aprobat exploatarea gazelor de şist în zonă. Hotărârea a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Băile Felix, în pericol

Băile Felix, în pericol

Băile Felix, ÎN PERICOL: Guvernul a aprobat exploatarea gazelor de şist în zonă
Băile Felix, ÎN PERICOL: Guvernul a aprobat exploatarea gazelor de şist în zonă / FOTO: garridotravel.ro

Potrivit hotărârii, guvernul a aprobat acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul 3 Băile Felix de către East West Petroleum Corporation, o companie canadiană cu operaţiuni în Statele Unite ale Americii, India, Noua Zeelandă şi Maroc.

Articolul 1

Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre._____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

Articolul 2

Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României.

SURSA: Monitorul Oficial Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013

Aceeaşi companie a mai obţinut acordul guvernului pentru exploatarea gazelor de şist în perimetrele 8 Biled şi 7 Periam din judeţul Timiş.

Operaţiunile de explorare-exploatare încep odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Realizatorul Realitatea TV, Lavinia Şandru, spune că exploatarea gazelor de şist nu ar trebui făcută în zone locuite, cu atât mai puţin în zone turistice.

"Acea zonă e cu totul specială. Eu nu sunt împotriva exploatării gazelor de şist. Numai că treaba asta ar trebui să se întâmple în deşert sau Siberia unde nu trăiesc oameni, nu într-o staţiune turistică", a declarat Şandru.

Primarul din Sânmartin, comuna care include şi staţiunea Băile Felix, cataloghează hotărârea de guvern drept imorală şi spune că locuitorii din zonă se vor opune exploatării.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Jessica Alba, o femeie desavarsita
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:43
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET