BACALAUREAT 2012. Sindicatele din educaţie solicită probe diferenţiate în funcţie de profil

Sindicatele din educaţie solicită probe diferenţiate în funcţie de profil la bacalaureat, din 2013
Sindicatele din educaţie solicită probe diferenţiate în funcţie de profil la bacalaureat, din 2013 / FOTO: www.ziare.com

BACALAUREAT 2012. Sindicatele din educaţie solicită probe diferenţiate în funcţie de profil la examenul de Bacalaureat din 2013, într-o scrisoare deschisă transmisă, duminică, liderilor Uniunii Social Liberale (USL), Victor Ponta şi Crin Antonescu.

BACALAUREAT 2012. Potrivit documentului, una dintre "puţinele reglementări benefice" ale Legii educaţiei Naţionale nr. 1 /2011 se referă la bacalaureatul diferenţiat, însă această prevedere nu se poate aplica decât din anul 2016 având în vedere că art. 361 menţionează că reglementarea se aplică generaţiei de elevi care intră în clasa a IX-a în anul şcolar 2012 - 2013, scrie Agerpres.

BACALAUREAT 2012. TESTE: Dacă rezolvi aceste SUBIECTE, eşti pregătit pentru BAC

BACALAUREAT 2012. Potrivit art. 77 alin. (4) din actul normativ menţionat, proba E scrisă, de evaluare a competenţelor formate pe durata învăţământului liceal, cuprinde, pe lângă proba scrisă la Limba şi literatura română (la care se adaugă, după caz, proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale) şi două probe scrise, diferenţiate în funcţie de profil şi filieră.

BACALAUREAT 2012. Astfel, pentru profilul real din filiera teoretică cele două probe sunt matematică plus probă transdisciplinară din ştiinţe (fizică, chimie, biologie); pentru profilul umanist din filiera teoretică - o limbă de circulaţie internaţională plus o probă transdisciplinară din geografie, istorie, ştiinţe socioumane; pentru filiera tehnologică - probă scrisă disciplinară specifică profilului plus probă transdisciplinară specifică domeniului de pregătire; pentru filiera vocaţională: probă practică sau scrisă, după caz, specifică profilului ori specializării plus probă transdisciplinară specifică profilului sau specializării.

BACALAUREAT 2012: Schimbare radicală anunţată de ministrul Pop pentru 2013

BACALAUREAT 2012. "Reglementarea vine în întâmpinarea dorinţelor elevilor, ale părinţilor acestora şi ale cadrelor didactice, care au militat pentru susţinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat în cursul învăţământului liceal, iar nu la obiecte pe care nu au fost interesaţi să le studieze şi nici nu aveau cum, având în vedere profilul unităţii de învăţământ" se precizează în Scrisoarea deschisă semnată de preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, şi preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu.

BACALAUREAT 2012. SUBIECTELE de examen sunt GATA!


BACALAUREAT 2012. Cei trei semnatari ai documentului atrag atenţia că nu există nicio perspectivă de a avea rezultate mai bune la Bacalaureat în acest an, după "rezultatele dezastruoase" de anul trecut, în condiţiile în care elevi excepţionali, participanţi la concursuri şi olimpiade internaţionale, nu promovează examenul de bacalaureat din cauza probelor la disciplinele din afara profilului.

BACALAUREAT SPECIAL 2012. Olimpicii au picat BAC-ul în sesiunea specialăBACALAUREAT 2012. "Aceşti elevi, care ne reprezintă în mod exemplar peste hotare, sunt în situaţia de a nu-şi putea continua studiile datorită unui sistem de organizare a examenului de bacalaureat care nu corespunde realităţilor din sistem şi cerinţelor beneficiarilor primari ai învăţământului", se precizează în Scrisoarea deschisă transmisă USL.

SCANDAL la BAC-UL OLIMPICILOR: Ministrul Educaţiei spune cine este vinovat


BACALAUREAT 2012. În acest context, liderii sindicatelor din educaţie solicită modificarea, în regim de urgenţă, a sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, prin aplicarea, începând cu anul 2013, a prevederilor art. 77 alin. (4) referitoare la proba scrisă E, astfel încât, pe lângă proba scrisă comună de Limba şi literatura română (şi, eventual, proba scrisă la Limba şi literatura maternă), să existe şi probe scrise diferenţiate în funcţie de profil şi filieră.

BACALAUREAT 2012. Cât trebuie să plătească absolvenţii care NU au promovat examenul


BACALAUREAT 2012. "Apreciem că o asemenea măsură este de natură să vină în sprijinul elevilor şi justifică modificarea/completarea Legii educaţiei naţionale prin ordonanţă de urgenţă", se mai arată în document.

BACALAUREAT 2012 Dezastru la BAC-ul olimpicilor. VEZI subiectele

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?