Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

BACALAUREAT 2012, SESIUNEA A DOUA, DE TOAMNĂ: Aglomeraţie mare

Peste 99.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină, începând de luni, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012. Conform calendarului MECTS, a doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat din acest an începe luni, 20 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, probe ce se vor desfăşura şi în ziua de marţi 21 august, respectiv miercuri 22 august (limba maternă). Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 12.726 de candidaţi.

Rezultate finale Bacalaureat 2012, pe edu.ro
Rezultate finale Bacalaureat 2012, pe edu.ro

BACALAUREAT 2012, SESIUNEA A DOUA, DE TOAMNĂ:Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111. Aceştia au fost repartizaţi în 304 centre de examen.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august.

MECTS precizează că rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august.

Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august.

Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării - va avea loc, vineri, 31 august.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16,00 - 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41%, după soluţionarea contestaţiilor.

BACALAUREAT 2012, SESIUNE DE TOAMNĂ: Calendar, subiecte, rezultate, contestaţii BAC 2012

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET