BAC OLIMPICI 2013. SUBIECTELE la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ ŞI ISTORIE

Doi elevi au fost eliminaţi de la examen
Doi elevi au fost eliminaţi de la examen

Miercuri, 29 mai, sesiunea specială a examenului de bacalaureat naţional a continuat cu proba scrisă, la alegere, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate.

Pentru profilul real din cadrul filierei teoretice, profilul ethnic şi profilul resurse natural şi protecţia mediului din cadrul filierei tehnologice şi pentru profilul militar din cadrul filierei vocaţionale, candidaţii au avut de ales între următoarele discipline: Chimie, Fizică, Biologie, Informatică. Candidaţii de la filiera teoretică, profilul umanist, de la filiera tehnologică, profilul servicii, şi de la filiera vocaţională, toate profilurile şi specializările, mai puţin profilul militar, au avut de optat între Geografie, Filosofie, Logică, argumentare şi comunicare, Economie, Psihologie, respectiv Sociologie.

Faţă de examenul de bacalaureat din anii precedenţi, pentru disciplinele Fizică şi Chimie, subiectele au fost proiectate în funcţie de numărul de ore parcurse şi de conţinutul programei specifice fiecărei filiere şi profil.

La proba de examen au participat 196 de candidați dintre cei 209 înscrişi, iar 10 dintre aceştia şi-au echivalat proba, conform dispoziţiilor legale în vigoare. Dintre candidaţii prezenţi, 155 au optat pentru Geografie, 25 pentru Biologie, 8 pentru Fizică, 6 pentru Chimie, unul pentru Economie şi unul pentru disciplina Logică, argumentare şi comunicare.
Variantele de subiecte, baremele de evaluare şi de notare au fost publicate, la ora 15.00, pe pagina web www.subiecte2013.edu.ro.

Precizăm că modele de subiecte de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare au fost disponibile încă din noiembrie 2012 pe website-ul dedicat examenelor naţionale, www.subiecte2013.edu.ro.

 

Fișiere din articol:

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?