ANALIZA-MINUNE şi pentru români. Trimiţi salivă în eprubetă şi afli cu ce boli te vei confrunta

ANALIZA-MINUNE şi pentru români. Trimiţi salivă în eprubetă şi afli cu ce boli te vei confrunta
ANALIZA-MINUNE şi pentru români. Trimiţi salivă în eprubetă şi afli cu ce boli te vei confrunta / FOTO: sciencedaily.com

Printr-un test de salivă efectuat acasă îți poți afla profilul genetic complet: bolile la care ești predispus, rezistența la anumite virusuri, reacțiile la medicamente și chiar gradul dependenței de nicotină. Testul va fi trimis în SUA, iar într-o lună primeşti rezultatele acasă.

ADN-ul izolat din salivă este scanat și comparat cu markerii genetici care cosrepund anumitor boli. Conștienți de riscuri, potențialii bolnavi își pot lua măsuri de prevenire a afecțiunilor.

Oameni din întreaga lume îşi trimit mostrele de salivă la un laborator din SUA pentru a afla din timp bolile la care sunt predispuşi. Testul costă 300 de dolari şi poate aproxima, pe baza ADN-ului, gradul de risc pentru 200 de afecţiuni, de la Parkinson, Alzheimer şi cancer, până la adicţia de ţigări, scrie evz.ro.

Bolile de inimă nu pot fi "citite" în salivă
Printr-un proces complex, ADN-ul e scanat şi comparat cu markerii genetici care corespund anumitor boli. Prin această metodă se pot detecta genele APOE-4 (risc de Alzheimer), CFTR (fibroză chistică- o boală gravă la plămâni), mutaţiile asociate cu riscul de cancer. Medicii români sunt reticenţi.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
jan
23 aug 09:27
Deja o sã stie de unde sã te ia cu coasa.
Răspunde
4 0
Pacala Tindala
22 aug 22:17
CEEA CE STIM NOI ASTIA NORMALII, DESPRE FRONTIERELE DE CUNOASTERE A OMULUI ESTE NUMA-I ZERUL,... CAIMACUL INSA ESTE TINUT BINE IN SECRET FATA DE POPULATIE DIN MOTIVE LESNE DE INTELES !

SI IN GERMANIA AU FOST PROPUNERI DIN PARTEA BANCILOR SI ASIGURARILOR PRECUM CA FIECARE CLIENT SAU,... INTREAGA POPULATIE A TARII SA FIE "AMPRETATA" DUPA CODUL GENETIC AL FIECARUI INDIVID !

INCHIPUIETI CA AI VREA SA INCHEI O ASIGURARE SI LA GHISEU ITI SPUNE O DOMNISOARA FOARTE SIMPATICA PRECUM CA ASIGURAREA NU ESTE DEACORD CU ACEASTA CA ,... Dvs IN TREI ANI O SA DECEDATI DE CANCER !

A NU SE UITA CIND BREJNEV FACUSE O VIZITA IN SUA SI,... FAPT REAL,... LA HOTELUL UNDE DORMEA BREJNEV, IN PIVNITA ERA CIA CARE "VINA" PUR SI SIMPLU ,... RAHATUL VENIT DIN WC-UL LUIBREJNEV !
ASA AU STIUT AMERICANII DATA MORTII SALE CU PLUS-MINUS DOUA LUNI !
INTRE TIMP INTREGUL GENOM-UMAN A FOST DESCIFRAT NU ?
DAR,... ATITA STIM NOI ! MAI MULT NIMIC !
ASTFEL FIIND REFUZAT DE BANCI SI ASIGURARI ,... DEVENIM OAMENI DE MINA A DOUA !
ESTE ASTA BINE IN CONCORDANTA CU DREPTURILE OMULUI ?
DE ACEEA ACUM CITIVA ANI, MERKEL A SPUS NU !
SI,... DE ATUNCI NU AM MAI AUZIT NIMIC !

STIATI CA :
DACA TU ACUM DAI AMPRENTA TA BIOLOGICA UNEI BANCI, EXISTA PERICOLUL CA NEPOTII TAI SA NU PRIMEASCA VREODATA VRE-UN CREDIT DE LA ACEASTA BANCA ?
CINE I-TI DA DREPTUL TIE, CA SA-TI TRIMITI SCUIPATUL ACOLO ASTFEL INCIT SA SUFERE URMASII TAI DE PE URMA ACESTE-I INFORMATII ???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print