ANALIZA-MINUNE şi pentru români. Trimiţi salivă în eprubetă şi afli cu ce boli te vei confrunta

ANALIZA-MINUNE şi pentru români. Trimiţi salivă în eprubetă şi afli cu ce boli te vei confrunta
ANALIZA-MINUNE şi pentru români. Trimiţi salivă în eprubetă şi afli cu ce boli te vei confrunta / FOTO: sciencedaily.com

Printr-un test de salivă efectuat acasă îți poți afla profilul genetic complet: bolile la care ești predispus, rezistența la anumite virusuri, reacțiile la medicamente și chiar gradul dependenței de nicotină. Testul va fi trimis în SUA, iar într-o lună primeşti rezultatele acasă.

ADN-ul izolat din salivă este scanat și comparat cu markerii genetici care cosrepund anumitor boli. Conștienți de riscuri, potențialii bolnavi își pot lua măsuri de prevenire a afecțiunilor.

Oameni din întreaga lume îşi trimit mostrele de salivă la un laborator din SUA pentru a afla din timp bolile la care sunt predispuşi. Testul costă 300 de dolari şi poate aproxima, pe baza ADN-ului, gradul de risc pentru 200 de afecţiuni, de la Parkinson, Alzheimer şi cancer, până la adicţia de ţigări, scrie evz.ro.

Bolile de inimă nu pot fi "citite" în salivă
Printr-un proces complex, ADN-ul e scanat şi comparat cu markerii genetici care corespund anumitor boli. Prin această metodă se pot detecta genele APOE-4 (risc de Alzheimer), CFTR (fibroză chistică- o boală gravă la plămâni), mutaţiile asociate cu riscul de cancer. Medicii români sunt reticenţi.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?