Ce salariu are Andreea Esca. "Cinci cifre pot stârni furia poporului"

Andreea Esca
Andreea Esca / FOTO: Grup RC

Într-un inteviu publicat luni de EVZ, Andreea Esca a spus că are un salariu decent, în concordanţă cu toate  salariile din media româneşti. Analistul media Iulian Comănescu a vorbit pentru REALITATEA.NET despre misterul creat în jurul lefei vedetei PRO TV.

"Salariul Andreei Esca este o discuție perpetuă și în breaslă, și în afara ei. Încercând să evaluez cifric brandul Andreei pentru "Cum să devii un Nimeni", carte pe care am scos-o în 2009 la Editura Humanitas, am pus în discuție o informație apărută în "Cotidianul", care vorbea despre aproximativ 40.000 de euro pe lună. Din care 30.000 pentru prestaţia propriu-zisă, 5.000 de euro bonus pentru întreţinere şi look şi alte 4.000, salariul de director la The One", citează analistul media Iulian Comănescu o estimare făcută în 2007 de ziarul "Cotidianul".

Biroul de presă al PRO TV-ului a negat atunci că cifrele ar fi adevărate, povesteşte Comănescu: "Am solicitat comentarii de la departamentul de comunicare al PRO TV, și mi s-a spus că Andreea Esca primeşte două salarii, pentru prestaţia de la Pro TV şi cea de la The One. Suma amintită de Cotidianul referitor la Pro TV era "mult prea mare", în timp ce cea de la The One era "puţin mai mare decât în realitate".Desigur că bonusul pentru întreținere (ținute, cosmetică, hair styling și tot restul) nu poate fi inclus contabil la capitolul venituri ale Andreei, ceea ce înseamnă că PRO TV nu a negat existența lui - și nici nu ar fi avut de ce, fiindcă astfel de cheltuieli sunt legitime".

Potrivit analistului media, PRO TV păstrează secret salariul Andreei Esca pentru că în România orice exerciţiu de transparenţă în afaceri se pedepseşte: "Dacă nu sunt autoritățile, e opinia publică și așa mai departe. În cazul Andreei Esca, un salariu cu cinci cifre poate stârni furia poporului". Deşi pare o sumă uriaşă pentru majoritatea românilor, salariul Andreei Esca este justificat de veniturile pe care le aduc Ştirile PRO TV postului. "Chiar și 40 de mii de euro pe lună poate însemna mai puțin decât cash-ul pe care Știrile PRO TV îl produc zilnic, din publicitate", atrage atenţia Iulian Comănescu, care oferă şi un exemplu din străinătate: "În 2009, The Late Show with David Letterman de pe CBS a produs, după estimările AdAge, 271 de milioane de dolari, iar salariul lui Letterman a fost, după alte estimări, ale NY Times, de 32 de milioane. Reiese că fee-ul moderatorului e cam de 12 la sută din veniturile emisiunii, dar în România cred că socoteala nu se confirmă, ci prezentatorului îi revine mult mai puțin".

E drept, piaţa de media din România e diferită de cea din afară, însă această diferenţă nu cântăreşte foarte greu în cazul celei mai cunoscute feţe a trustului PRO. "E adevărat că în anii trecuți au existat numeroși moderatori plătiți cu mult peste veniturile din publicitate, fiindcă moderatorul român are în fișa de post și rezolvarea unor probleme ale patronului, și nu numai sau nu în primul rând audiența. Însă nu e cazul Andreei Esca", explică Iulian Comănescu.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrew
24 Feb 08:13
you say is interesting because you people do hunger and you pay this journalist ecceptie display and a high degree of professionalism.
give is appreciated to say no?.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print