Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Ambasada SUA, îngrijorată de situaţia romilor din Baia Mare

Ambasada SUA își exprimă îngrijorarea în legătură cu mutarea romilor din Baia Mare într-o clădire care a aparținut unui combinat chimic, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice la București.

Ambasada SUA, îngrijorată de situaţia romilor din Baia Mare
Ambasada SUA, îngrijorată de situaţia romilor din Baia Mare

”Ambasada Statelor Unite este îngrijorată în legătură cu recentele acțiuni ale autorităților de la Baia Mare privind locuitorii de origine roma, în mod particular în legătură cu mutarea unor familii din cartierul Craica într-o clădire care a aparținut Cuprom. Potrivit numeroaselor relatări din mass-media române și internaționale, la câteva ore după mutarea în clădirea Cuprom, membrii mai multor familii -  în special copii - s-au îmbolnăvit și au solicitat asistență medicală de urgență. Clădirea nu a fost, se pare, inspectată niciodată și amenajată pentru a permite locuirea” unor persoane, notează Ambasada SUA.

Întrucât acesți locuitori au fost mutați din casele lor ”cu promisiunea unor locuințe alternative sigure și securizate”, Ambasada SUA ”solicită autorităților din oraș, județene și autorităților naționale să ia măsuri prompte pentru a asigura protecția socială a acestor familii, precum și a altor cetățeni din cartierul Craica, unde locuiesc predominant romi, care se află încă sub amenințarea de a fi evacuați de autoritățile din Baia Mare”.

Ambasada SUA apreciază că ”actuala situație reprezintă un eșec al autorităților orașului de a furniza o protecție minimă pentru cetățenii săi”. Totodată, situația contribuie la crearea unei ”puternice percepții privind discriminarea voită a comunității roma”, se mai arată în comunicatul Ambasadei americane la București.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Ce fac oamenii de succes inainte de culcare
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 14:51
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET