ALEGERI PARLAMENTARE: USL Iaşi şi-a stabilit candidaţii

ALEGERI PARLAMENTARE: USL Iaşi şi-a stabilit candidaţii
ALEGERI PARLAMENTARE: USL Iaşi şi-a stabilit candidaţii

Actuali parlamentari, medici, secretari de stat, un fost primar, actuali directori de instituţii deconcentrate, dar şi o creatoare de modă se află pe lista de nominalizări a USL Iaşi pentru alegerile din 9 decembrie.

Potrivit împărţirii anterioare stabilite între PNL şi PSD, social-democraţii au nominalizat candidaţi în nouă colegii, iar liberalii în alte opt.

Surpriza USL Iaşi pe ultima sută de metri a fost includerea pe listă a medicului Norina Forna, decan al Facultăţii de Stomatogie din Iaşi, în detrimentul directorului de la Antibiotice, Ioan Nani.

La Senat, liberalii vor propune trei candidaţi, actualii senatori Varujan Vosganian şi Mihaela Popa, dar şi pe medicul Marin Burlea, director al Spitalului de Copii din Iaşi. Pentru aceeaşi Cameră, PSD nominalizează doi candidaţi, în persoanele actualilor senatori Sorin Lazăr şi Florin Constantinescu.

Pentru Camera Deputaţilor, PSD propune şapte candidaţi, respectiv consilierul judeţean Constantin Adăscăliţei, actualii deputaţi Vasile Mocanu, Neculai Răţoi şi Anghel Stanciu, medicul Norina Forna, creatoarea de modă Cristina Nichita şi consilierul local municipal Sorin Iacoban.

În schimb, liberalii au candidaţi la aceeaşi Cameră în cinci colegii, filiala ieşeană nominalizându-i pe actualul deputat Relu Fenechiu, secretarul de stat Mugur Cozmanciuc, directorul Oficiului de Cadastru Iaşi Costel Alexe, fostul primar al oraşului Paşcani Grigore Crăciunescu şi directorul Direcţiei Generale pentru Finanţe Publice, Anton Doboş.

Atât PNL, cât şi PSD au votat listele de candidaţi în forurile de conducere judeţene, social-democraţii luând această decizie în cursul zilei de luni.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?