Afacerile lui Gigi Becali se prăbuşesc: e în faliment

Gigi Becali
Gigi Becali

Uzina de armament de la Drăgăşani, Avicola Iaşi şi Societatea de Construcţii ARCOM, trei dintre cele mai importante investiţii ale lui Gigi Becali, sunt închise sau sunt puse sub sechestru de către Fisc din cauza datoriilor. Mai mult, pentru o sumă neachitată de Becali de 2,3 milioane de euro, ANAF a scos la licitaţie şi un teren din Pipera al europarlamentarului.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că scoate din nou la vânzare terenul lui Gigi Becali din Pipera, la un preţ mai mic cu 25% după ce, la prima încercare, nu a existat nici un cumpărător, relatează libertatea.ro. Fiscul pune la mezat terenul deţinut de finanţatorul echipei Steaua Bucureşti pentru a-şi recupera prejudiciul creat de Becali ca urmare a vânzării unor imobile în perioada 2005-2009, fără să achite TVA la stat. Necazurile financiare s-au ţinut lanţ de europarlamentarul Gigi Becali care, în ultimi ani, a fost nevoit să închidă mare parte din activitatea de la Avicola Iaşi, unde deţinea, din 2004, majoritatea acţiunilor, după ce nu şi-a mai plătit angajaţii cu lunile, iar mai multe firme cer insolvenţa societăţii.

O altă afacere a latifundiarului din Pipera, Uzina Mecanică de la Drăgăşani, cumpărată în 2007, e pusă sub sechestru de ANAF pentru neplata unor datorii. Fabrica producea, printre altele, armament pentru trupele Ministerului Apărării. Nici Societatea Antrepriza Română de Construcţii - Montaj Bucureşti (ARCOM SA), companie al cărei acţionar e Becali în proporţie de 71%, nu este într-o situaţie financiară mai bună. Cinci firme au solicitat, recent, declararea falimentului acestei societăţi pentru recuperarea unor datorii, în valoare de câteva zeci de mii de euro.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

bistriz
0 0
bistriz
22 iul 11:17
. Adiós, hahaleros ! .
Răspunde
0 0
mica
22 iul 09:59
La cat e de arogant ciobanul, s-a inconjurat doar de incompetenti care nu fac altceva decat sa-l fure. Si bine fac! (desi n-as fi crezut vreodata ca voi spune asa ceva!!!)
Răspunde
0 0
cipcirip
21 iul 21:52
Nu mai merge cu furatul si cu pus cutitul la gat contra pamant ?
Răspunde
0 0
lailailai
21 iul 21:16
Era normal ca afacerile lui Berbecali sa dea faliment. Ciobanul e bun la stina ..... nu trimis in parlamentul european sa reprezinte cretinii din Romania.......... sau ma rog alti ciobani, dar cu bani.
Răspunde
0 0
Sany
21 iul 14:28
Gigi este mai mult samsar decat om de business
Răspunde
0 0
shampang
21 iul 14:26
pai daca pica "afacerile" dubioase ale lui Becali , pica si clubul Steaua si ajunge ca si Craiova .

Stiti cum l-au dovedit procurorii americani pe Al Capone ?? au bagat fiscul peste el .
Aceiasi soarta o va avea si Becali
Răspunde
0 0
mircea
21 iul 12:11
Asta nu intra in faliment in vecii vecilor, Amin! Poate ramane doar cu oile si fara alte afaceri si terenuri si tot are destul sa traiasca linistit. Poate doar sa vanda Steaua cu ocazia asta si scapam de nebun.
Răspunde
0 0
Tamma Danny
21 iul 12:04
asa ajungi milionar nu tu taxe nu tu impozite tica taca
Răspunde
0 0
popescu
21 iul 11:24
L-ai deranjat rau pe " BETIVANUL RATAT" si uite ce patesti...
Răspunde
0 0
The Observer
21 iul 11:21
Poate asa scapa Steaua de el ! Adistrus un mare si renumit club de fotbal !rnNulitatile nu trebuie lasate sa conduca nimic in tara asta !rnTonta si Antonescu ar distruge si ei tot ce ating ! DESCHIDETI OCHII ROMANI !
Răspunde
0 0
gauloise
21 iul 14:20
1 e pacat ca nu ai deschis tu inca ochii, portocaliule
Afișează mai multe comentarii
print