Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Adrian Năstase: Mi s-a facut milă de Traian Băsescu, e trădat din toate părţile

Liderul departamentelor din PSD, Adrian Năstase ironizează într-o postare pe blogiul personal iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de  modificare a legii fundamentale precum şi  "cruciada" acestuia pentru confiscarea averilor ilicite.

Adrian Năstase îl ironizează pe Traian Băsescu
Adrian Năstase îl ironizează pe Traian Băsescu / FOTO: Grup RC

"Zilele astea mi s-a făcut milă de Traian Băsescu. Am urmărit cruciada lui sinceră pentru confiscarea averilor ilicite şi încăpăţânarea pozitivă pentru a revizui imediat Constituţia şi a se face, în sfârşit, dreptate. Rezultatul ? Trădare peste tot",  scrie fostul premier Adrian Năstase.

"Curtea Constituţională, pentru nişte argumente formale, nu a sprijinit aceasta construcţie inovativă care, în sfârşit, elimin din sistemul nostru de drept nişte principii desuete şi deschidea drumul adevăratei reforme a statului. CSM? La fel; fără să înţeleagă profunzimea acestei noi construcţii, lansată, în realitate, mai demult de fostul procuror de dinainte…, specializat în Legea 18. În acelaşi mod, lipsit de respect, a procedat şi Asociaţia magistraţilor.  Mai grav, chiar Guvernul – despre care nu am aflat înca ce propunere de  revizuire  i-a trimis preşedintelui, nu mai este de acord cu el însuşi şi nici cu El şi propune un proiect de lege care să modifice Codul penal. Astfel,  în loc ca această nouă instituţie revoluţionară să-şi găsească locul acolo unde i se cuvine, în viitoarea Constituţie, la capitolul de drepturi fundamentale şi la garantarea proprietăţii, ea este aruncată, neglijent, într-un cod care nu există", adaugă Năstase.

"Trădarea guvernului este cu atât mai gravă cu cât  el propune să se realizeze confiscarea averilor ilicite printr-o modificare a Codului Penal – ştiţi textul acela adoptat urgent acum vreo doi ani şi care nu a intrat încă în vigoare dar este deja modificat, el trebuia să fie o minune a tehnicii penale (împreună cu mica reforma în justiţie) , fiind rezultatul eforturilor echipelor de specialişti (sper că la el a participat şi Laura Ştefan) care se pare însă că au uitat să introducă în minunea de text tocmai Directiva Consiliului JAI 212 din 2005 (anul I de dupa Sistemul ticăloşit!). Nu vă mai plictisesc cu amănunte de genul că aveam prin 2005 vreo două Coduri penale promulgate", mai spune fostul premier.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
19 Septembrie, 16:55
ANDRA ARE PROBLEME MARI! Era să leșine pe scenă
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET