Adrian Năstase: Mi s-a facut milă de Traian Băsescu, e trădat din toate părţile

Adrian Năstase îl ironizează pe Traian Băsescu
Adrian Năstase îl ironizează pe Traian Băsescu / FOTO: Grup RC

Liderul departamentelor din PSD, Adrian Năstase ironizează într-o postare pe blogiul personal iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de  modificare a legii fundamentale precum şi  "cruciada" acestuia pentru confiscarea averilor ilicite.

"Zilele astea mi s-a făcut milă de Traian Băsescu. Am urmărit cruciada lui sinceră pentru confiscarea averilor ilicite şi încăpăţânarea pozitivă pentru a revizui imediat Constituţia şi a se face, în sfârşit, dreptate. Rezultatul ? Trădare peste tot",  scrie fostul premier Adrian Năstase.

"Curtea Constituţională, pentru nişte argumente formale, nu a sprijinit aceasta construcţie inovativă care, în sfârşit, elimin din sistemul nostru de drept nişte principii desuete şi deschidea drumul adevăratei reforme a statului. CSM? La fel; fără să înţeleagă profunzimea acestei noi construcţii, lansată, în realitate, mai demult de fostul procuror de dinainte…, specializat în Legea 18. În acelaşi mod, lipsit de respect, a procedat şi Asociaţia magistraţilor.  Mai grav, chiar Guvernul – despre care nu am aflat înca ce propunere de  revizuire  i-a trimis preşedintelui, nu mai este de acord cu el însuşi şi nici cu El şi propune un proiect de lege care să modifice Codul penal. Astfel,  în loc ca această nouă instituţie revoluţionară să-şi găsească locul acolo unde i se cuvine, în viitoarea Constituţie, la capitolul de drepturi fundamentale şi la garantarea proprietăţii, ea este aruncată, neglijent, într-un cod care nu există", adaugă Năstase.

"Trădarea guvernului este cu atât mai gravă cu cât  el propune să se realizeze confiscarea averilor ilicite printr-o modificare a Codului Penal – ştiţi textul acela adoptat urgent acum vreo doi ani şi care nu a intrat încă în vigoare dar este deja modificat, el trebuia să fie o minune a tehnicii penale (împreună cu mica reforma în justiţie) , fiind rezultatul eforturilor echipelor de specialişti (sper că la el a participat şi Laura Ştefan) care se pare însă că au uitat să introducă în minunea de text tocmai Directiva Consiliului JAI 212 din 2005 (anul I de dupa Sistemul ticăloşit!). Nu vă mai plictisesc cu amănunte de genul că aveam prin 2005 vreo două Coduri penale promulgate", mai spune fostul premier.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print