Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

A murit "Doamna cu căţelul"

Actriţa rusă Lia Savvina, 'Doamna cu căţelul' din filmul sovietic după Cehov recompensat la Cannes în 1960, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 75 de ani, informează duminică AFP, citat de Agerpres.

Lia Savvina a murit la 75 de ani
Lia Savvina a murit la 75 de ani

Actriţa, care a strălucit în teatru şi cinema, a jucat rolul principal din filmul lui Iossif Kheifits 'Doamna cu căţelul' ilustrând dezlănţuirea pasiunilor într-o ambianţă aproape minimalistă.

Acest film a cunoscut un imens suces în fosta URSS, iar actriţa a crâştigat premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 1960.


Ea a mai interpretat rolul lui Dolly în 'Anna Karenina', după Tolstoi, unde Tatiana Samoilova, alt star al cinematografiei sovietice, joacă rolul principal.

În 1967, Lia Savvina a jucat în 'Povestea Asiei Kliacina' a cineastului rus Andrei Koncealovski, care a fost cenzurat de autorităţile sovietice şi a fost difuzat după 20 de ani în Occident, adaugă sursa citată.

Toţi copiii din fosta URSS cunoşteau vocea actriţei, din versiunea rusă a desenului animat 'Ursuleţul Winnie'.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a adus un omagiu celei pe care a considerat-o un 'suflet frumos' şi o 'personalitate sclipitoare' şi a salutat talentul 'dramatic extraordinar' al actriţei.

Premierul rus Vladimir Putin a estimat că decesul Liei Savvina este 'o pierdere enormă pentru cultura rusă'.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 22:10
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET