A murit "Doamna cu căţelul"

Lia Savvina a murit la 75 de ani
Lia Savvina a murit la 75 de ani

Actriţa rusă Lia Savvina, 'Doamna cu căţelul' din filmul sovietic după Cehov recompensat la Cannes în 1960, a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 75 de ani, informează duminică AFP, citat de Agerpres.

Actriţa, care a strălucit în teatru şi cinema, a jucat rolul principal din filmul lui Iossif Kheifits 'Doamna cu căţelul' ilustrând dezlănţuirea pasiunilor într-o ambianţă aproape minimalistă.

Acest film a cunoscut un imens suces în fosta URSS, iar actriţa a crâştigat premiul pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 1960.


Ea a mai interpretat rolul lui Dolly în 'Anna Karenina', după Tolstoi, unde Tatiana Samoilova, alt star al cinematografiei sovietice, joacă rolul principal.

În 1967, Lia Savvina a jucat în 'Povestea Asiei Kliacina' a cineastului rus Andrei Koncealovski, care a fost cenzurat de autorităţile sovietice şi a fost difuzat după 20 de ani în Occident, adaugă sursa citată.

Toţi copiii din fosta URSS cunoşteau vocea actriţei, din versiunea rusă a desenului animat 'Ursuleţul Winnie'.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a adus un omagiu celei pe care a considerat-o un 'suflet frumos' şi o 'personalitate sclipitoare' şi a salutat talentul 'dramatic extraordinar' al actriţei.

Premierul rus Vladimir Putin a estimat că decesul Liei Savvina este 'o pierdere enormă pentru cultura rusă'.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print