A murit cea mai înaltă femeie din lume

FOTO: francapo.com
FOTO: francapo.com
Cea mai înaltă femeie din lume, Sandy Allen în vârstă de 53 de ani, a murit într-un azil de bătrâni din Indiana, Statele Unite. Sandy avea o înalţime de 2,32 metri şi a apelat în trecut la recordurile Guiness pentru a-şi găsi un companion de viaţă la fel de înalt.
Sandy Allen suferea de mai multe probleme de sănătate şi era ţintuită într-un scaun cu rotile. Într-o scrisoare trimisă în 1974 către Guiness scria: "Mi-aş dori să cunosc pe cineva care are aproximativ aceeaşi înălţime cu mine. Nu cred că mai este necesar să vă spun că viaţa mea socială este inexistentă. Publicitatea de care beneficiază cartea dumneavoastră m-ar putea ajuta."

Guiness a ajutat-o pe aceasta să primească un rol într-un film de Frederico Fellini în 1976, după care aceasta a reuşit să apară în câteva emisiuni de televiziune şi să publice o carte.

Născută în Chicago, Allen a suferit de o creştere anormală din cauza unei tumori la glanda pituitară. S-a operat la 22 de ani.
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print