8 ţări în care se modifică SALARIUL minim din ianuarie 2013

Salariul minim trebuie ajustat din cauza creşterii preţurilor
Salariul minim trebuie ajustat din cauza creşterii preţurilor

Românii mai au de aşteptat până să vadă o nouă creştere a salariului minim. Nici celelalte state din UE nu se grăbesc să dea mai mulţi bani salariaţilor în acest an, economia europeană trecând printr-o perioadă dificilă.

China. 24 de regiuni şi-au ajustat salariul minim începând cu 1 ianuarie 2013. Cel mai ridicat nivel al salariului minim este în regiunea Shenzhen (1.500 yuani, circa 241 dolari). În Beijing se plăteşte cel mai mare salariu pe oră (15,2 yuani, 2,43 dolari).

SUA. În 10 state de pe continentul nord-american nivelul salariului minim pe oră s-a modificat începând de astăzi, cea mai mare creştere fiind de 35 de cenţi pe oră. În Rhode Island a fost nevoie de o lege statală prin care salariul minim a crescut pentru prima dată în ultimii 5 ani, pentru a ţine pasul cu creşterea costului vieţii - de la 7,4 la 7,75 dolari pe oră. În statul Washington, salariul minim este de astăzi de 9,19 dolari pe oră.

Turcia. Muncitorii cu vârsta peste 16 ani nu vor putea fi plătiţi sub 774 lire turceşti (330 euro) începând cu 1 ianuarie, urmând ca de la jumătatea anului pragul să crească la 804 lire. Până acum salariul minim în Turcia era de 740 lire. Sindicatele turceşti se opun unor creşteri atât de mici.

Spania. După un an în care salariul minim a fost îngheţat, Guvernul spaniol a anunţat o creştere a nivelului minim de salarizare în 2013 la 645,3 euro (creştere sub 1%).

Vietnam. O decizie de la începutul lunii decembrie a Guvernului vietnamez va creşte salariul minim începând cu 20 ianuarie cu sume cuprinse între 250.000 şi 350.000 VND (moneda Vietnam Dong). Noul nivel al salariului minim va fi între 1,65 şi 2,35 milioane VND pe lună.

Thailanda. Salariul minim va creşte cu până la 35% în acest an, până la 9,8 dolari pe oră, după ce o altă creştere salarială a avut loc în 2012.

Malaezia. Creşterea salariului minim din Malaesia va fi cu 5%, ajungându-se la o valoare de aproximativ 300 dolari pe lună. Şi în Indonezia s-a anunţat o creştere a salariului minim din regiunea Jakarta începând cu 1 ianuarie 2013.

Organizaţia Internaţională a Muncii a stabilit creşterea salariului minim pentru marinari la 568 dolari începând cu 1 ianuarie 2013, urmând să ajungă la 585 dolari în 31 decembrie 2013.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 0
prea curios
01 Jan 16:29
Vă e jenă să începeţi anul cu ştiri cinstite şi fără jumătăţi de adevăr.De când V. Orban a ajuns la putere tot aţi mâncat ..... ,bine'nţeles plătiţi de dincolo de Atlantic,pentru a denigra evortul Ungariei de a face reforme reale în economie.Acum când încep să dea semne de reuşită treceţi sub tăcere orice reuşită. Vă e frică că,nu vă mai dă cei 30 de arginţi promişi?
Răspunde
3 -5
Bogdan
01 Jan 12:20
Romania tara membra UE si in alianta jigodilor occidentali NATO ramane tot ca o tara proasta.Am vrut occident acum avem occident cu o criza fin.artificiala fara cresteri de venituri dar cu cresteri de preturi ca suntem in NATO,UE dar umplem conturile camatarilor de la FMI,BM,UE,BCE si ce primim in schimb? Saracie.
Răspunde
3 0
mannix
01 Jan 15:54
5 Nu-ti ajunge ca ai avut 50 de ani de comunism si ca te uitai la o pereche de blugi originali , un tv color sau un videocasetofon din occident ca la o minune ? Daca nu era Romania in UE numai primea atati bani de la cele cateva milioane stabiliti-emigrati iar euro era cumparat la pret de trufanda ca in anii 2002-2003 . O fi rau in UE dar si mai rau fara ea . Daca pleaca investitorii vestici de ce se vor apuca cei locali ? De deschis buticuri si bodegi ca in anii 90 poate ?
Afișează mai multe comentarii
print