5 MARI MISTERE ale omenirii. Pe lângă ele, Codul lui Da Vinci pare o glumă

Manuscrisul Voynich, scris într-o limbă necunoscută
Manuscrisul Voynich, scris într-o limbă necunoscută
Manuscrisul Voynich, scris într-o limbă necunoscută Kryptos, monumentul cu mesaj criptat din faţa CIA Cifrele lui Beale dezvăluie locul în care se află cea mai mare dintre comorile Statelor Unite Discurile din Phaistos. Mesajul, pe alocuri şters, nu poate fi descifrat de experţi Înşiruirea de litere de pe Inscripţia din Shugborough rămâne un mister

În ciuda eforturilor istoricilor şi ale specialiştilor în criptografie, unele mistere de sute şi chiar mii de ani nu au putut fi rezolvate. Mai jos avem o listă cu cinci coduri şi mistere nerezolvate până astăzi, pe lângă care "Codul lui Da Vinci" pare o glumă, arată mnn.com.

1. Manuscrisul Voynich - nume inspirat de descoperitorul său, americano-polonezul Wilfrid Voynich - este o operă de 240 de pagini scrisă într-o limbă complet necunoscută. Paginile sale sunt pline cu imagini colorate şi diagrame stranii. Apar specii de plante care nu seamănă cu speciile cunoscute. Autorul manuscrisului este necunoscut, dar datarea cu carbon arată că paginile au fost scrise între anii 1404 şi 1438.

2. Kryptos - este o sculptură care conţine un mesaj criptat. Realizare a artistului Jim Sanborn, sculptura se află lângă sediul CIA, din Langley. Este atât de misterios, încât nici chiar CIA nu a reuşit să decripteze în totalitate aceste mesaj.

3. Beale Ciphers (Cifrele lui Beale) - un set de trei texte cifrate despre care se spune că ar dezvălui locul în care este îngropată una dintre cele mai mari comori din istoria SUA - tone de aur, argint şi bijuterii. Comoara a aparţinut o vreme unui om misterios numit Thomas Jefferson Beale, care a descoperit-o, în 1818, în Colorado.

Dintre cele trei texte, mesajul din unul singur - al doilea - a fost descifrat.

O nouă specie de oameni a fost descoperită în China


4. Discul din Phaistos  - un disc din argilă, lat cât o farfurie, nu mai mare decât două laturi de palme (sau 17 cm) în diametru, care a fost descoperit la Phaistos de arheologul italian Luigi Pernier în seara zilei de 3 iulie a anului 1908. Sunt circa 241 de hieroglife pe ambele fețe ale discului din Phaistos. Dintre acestea, câteva au fost șterse, apoi corectate de scribul care le "ștanța" în argilă moale, una câte una, pe măsură ce compunea textul. Sunt cam treizeci de căsuțe cu trei-patru sau chiar șase glife pe fiecare față. Pentru descifrarea sensului acestor obiecte misterioase s-au încercat cele mai diverse metode și teorii de-a lungul timpului, însă rezultatele au fost destul de modeste.

5. Inscripţia din Shugborough, care apare pe un monument din piatră ridicat între anii 1748 şi 1763, este o înşiruire de litere: DOUOSVAVVM. Alături de această misterioasă inscripţie, sculptată în piatră, se află o reprezentare a faimoasei picturi a lui Nicolas Poussin: Ciobani arcadieni.

Monumentul a fost ridicat de sculptorul flamand Peter Scheemakers, la comanda unui parlamentar britanic, Thomas Anson.Unii oameni speculează că este vorba despre un indiciu codat, lăsat în urmă de Cavalerii Templieri, cu privire la locul unde se află Sfântul Graal.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
... ROBERT MOOG – documentar în onoarea unei legende din culise 5 MARI MISTERE ale omenirii. Pe lângă ele, Codul lui Da Vinci pare o glumă   ...
0 0
...CARTER – omul care a învins “blestemul lui Tutankhamon” 5 MARI MISTERE ale omenirii. Pe lângă ele, Codul lui Da Vinci pare o glumă Howard Carter, pagina de...
-1 0
02 mai 12:17
...Sfântul Graal. Sursa: Realitatea.net 5 MARI MISTERE ale omenirii. Alte Posturi:...
9 0
Ana
02 mai 10:41
Incorect! Datarea cu carbon nu arata cand a fost scris manuscrisul Voynich ci fabricarea pergamentului. Se presupune ca a fost scris la scurt timp de la fabricare dar nu este o certitudine 100%!
Răspunde
20 0
Paul Snaider
02 mai 09:21
Tabliţele de la Tartaria - cea mai veche scriere a lumii descoperită în România
Ca-şa-i românul cînd se-n”veseleşte; el nu are voie să arate şi să promoveze valorile culturale contemporane sau ancestrale.
Tabliţele de la Tartaria bate de departe cele 5 minuni ale lumii !
Răspunde
-2 0
...în urmă de Cavalerii Templieri, cu privire la locul unde se află Sfântul Graal. sursa: realitatea.net  ...
64 0
Radu
01 mai 17:28
Pe naiba secrete : primul este ierbarul din clasa a 5-a a lui Marean Vanghelie. Normal ca este intr-o limba necunscut pentru marean nu cunostea si nu cunoaste nici acum limba romana. Al doilea este programul de guvernare al lui Mihaiu Razvan Ungureanu. Noroc ca nu a mai fost pus in aplicare . Iar comoara lui Beal este nimic fata ce i-a lasa Matusa Tamara lui Nastase. Hai ca mai avem un mic si se termina si ziua asta. Noroc !
Răspunde
28 0
voda stefan
01 mai 20:36
5 Bravo domnule! cu adeverat distractiv si in stresul cotidian acest comentariu mi-a descretit fruntea pentru mai mult timp. Bravo, bravo!!!
Afișează mai multe comentarii
print