Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

20 martie. Ziua Internaţională a Fericirii

Adunarea generală a ONU a proclamat pentru data de 20 martie - Ziua Internaţională a Fericirii -, prin rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. Anul acesta este marcată pentru prima dată.

20 martie. Ziua Internaţională a Fericirii
20 martie. Ziua Internaţională a Fericirii / FOTO: http://erikadolnackova.com

''Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane'', subliniază Adunarea ONU în Rezoluţia sa adoptată prin consens, scrie Agerpres.

Documentul cere celor 193 de ţări membre să celebreze această zi ''în manieră potrivită, în special prin activităţi educative'' şi să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Organizaţia Naţiunilor Unite invită, de asemenea, organizaţiile internaţionale şi regionale, precum şi societăţile civile, inclusiv organizaţii non-guvernamentale şi persoane fizice, să marcheze Ziua Internaţională a Fericirii prin diverse activităţi publice de sensibilizare.

Ideea a fost lansată de micul regat budist himalaian Bhutan, care a adoptat în statisticile oficiale ''Fericirea Naţională Brută!'', preferând-o termenului de Produs Intern Brut.

În calendarul ONU există deja aproximativ 120 de zile internaţionale. Ziua dedicată ''fericirii mondiale'' coincide cu Ziua internaţională a Francofoniei, sărbătorită anual în 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

Pe data de 20 martie este marcat ajunul echinocţiului de primăvară (emisfera nordică), dar şi Nowruz, Anul Nou la iranieni.

În mesajul său secretarul general al ONU Ban Ki-moon subliniază că ''Marcarea pentru prima dată a Zilei internaţionale a fericirii ne oferă oportunitatea de a consolida eforturile în promovarea unei dezvoltării durabile, care să includă şi acţiunile noastre de întrajutorare umană. Când acţiunile noastre sunt îndreptate spre binele comun, ne îmbogăţim cu toţii. Compasiunea aduce fericire şi ne ajută în modelarea viitorului pe care îl dorim".

Cu prilejul primei marcări a Zilei Mondiale a Fericirii, ''Academic Impact'' în colaborare cu Misiunea Permanentă a Bhutan a Naţiunilor Unite organizează, la sediul Organizaţiei, în New York, o conferinţă pe tema "Fericirea şi bunăstarea: esenţiale pentru un viitor durabil".

Instituită oficial în 2010, ''Academic Impact'' este o iniţiativă a ONU ce reuneşte instituţiile de învăţământ superior din ţările membre ale Naţiunilor Unite. Evenimentul, deschis tuturor, este, de asemenea, transmis în direct pe site-ul Web webtv.un.org.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum functioneaza dieta MAYO?
STIRI | REALITATEA.NET
02 Octombrie, 01:00
ecuisine.ro
Cum sa prepari dressingul pentru salata
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 18:14
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET