2 decembrie - zi liberă. Pentru cine şi de ce. VEZI CÂND CAD LIBERELE DIN 2012

Unii elevi au liber de 2 decembrie, alţii - nu
Unii elevi au liber de 2 decembrie, alţii - nu

Elevii din judeţul Sălaj şi studenţii şi profesorii de la Facultatea de Medicină din Târgu Mureş vor fi liberi atât de 1 decembrie, cât şi de 2 decembrie 2011.

Ministerul Educaţiei a lăsat decizia acordării unei zile libere vineri, 2 decembrie, pe seama inspectoratelor şcolare. Cu toate acestea, cele mai multe au preferat să nu le dea elevilor şi profesorilor liber şi de 2 decembrie.

2 decembrie, în Bucureşti: Nu e liber, se merge la şcoală

"Am decis să se facă şcoală. Semestrul I este şi aşa scurt, iar variantă recuperării materiei într-o altă zi nu a fost luată în calcul", a declarat pentru REALITATEA.NET inspectorul general al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu.
Singurul judeţ în care elevii au liber de 2 decembrie este Sălaj. Motivarea inspectoratului judeţean a fost că a decis să programeze pentru vineri, 2 decembrie, cercul pedagogic al cadrelor didactice, potrivit Adevărul.
Haos: unii au liber de 2 decembrie, alţii nu

Acestea sunt informaţiile oficiale, însă se pare că şi alte şcoli au dat liber de 1 decembrie. "Am liber... cu recuperare din mers. Lucrez la 3 şcoli şi s-a nimerit să fiu vineri la cea norocoasă", scrie un profesor pe forumul de pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Un alt profesor critică, pe acelaşi forum, lipsa unei reglementări clare în privinţa zilei de 2 decembrie: "Ce aiurea! Unii liberi ,alţii nu ! Sunt curioasă câţi elevi vor veni vineri! Ministerul, ca de obicei, nu ia o hotărâre unanimă şi e vraişte în sistem. O să ne facem că facem şcoală cu 2 -3 elevi!".
Printre fericiţii care se bucură de weekend prelungit (au liber de 1,2,3 şi 4 decembrie) se numără şi studenţii de la Universitate de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş. Decizia a fost luată încă de la începutul lunii noiembrie de conducerea universităţii.
Proiect pentru liber de Sfântul Andrei

În urmă cu câteva zile, un grup de parlamentari PDL, a depus un proiect de lege prin care cere declararea zilei de 30 noiembrie - atunci când este sărbătoarea Sfântului Andrei - drept "zi nelucrătoare".
O altă propunere de zi liberă este pentru ziua de 24 ianuarie, un moment istoric important pentru ţara noastră (Unirea Principatelor sub domnia lui Cuza).
11 libere legale pe an pentru români

Codul Muncii prevede 11 zile libere legale într-un an pentru angajaţii români. Iată în ce zile ale săptămânii cad liberele legale în 2012:
1 ianuarie - duminică
2 ianuarie - luni
15 aprilie - duminică
16 aprilie - luni
1 mai - marţi
3 iunie - duminică
4 iunie - luni
15 august - miercuri
1 decembrie - sâmbătă
25 decembrie - marţi
26 decembrie - miercuri
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print